Deratizare, dezinsectie, dezinfectie (DDD)

DSC_0316DEZINFECTIA – se efectueaza prin pulverizare cu substante cu un spectru larg de folosire impotriva microbilor, bacililor, ciupercilor.Timpul de reactie in care substantele aplicate isi fac efectul este incredibil de mic – aproximativ 30 secunde pana la maximum 1 ora.Aplicarea se va face cu aparatura IGEBA (vezi in site oferta aparatura IGEBA)
Exemplu: VIRUSUL HEPATITEI A, care prin metodele conventionale necesita un tratament de minimum 3 saptamani in carantina).Cu DESINFECTANT (U.S.A.) folosit de noi pentru desinfectie este nevoie de 30 secunde dupa aplicare..Analizele facute de diverse institute de cercetari au aratat ca substanta (care este folosita si de catre NATO) distruge : gripa aviara,antraxul, hepatita A, hepatita B, salmonella, microbul T.B.C., si multe altele si poate fi folosit chiar si in sterilizarea aparaturii chirurgicale la rece (in max. 3 minute), a retelelor de apa potabila si a bazinelor de inot.
Produsul folosit este peste 90% biodegradabil, este avizat inclusiv pentru industia alimentara, se numeste Disinfectant 19 A si este produs in Elvetia de catre GNLD INTERNATIONAL.
• DEZINSECTIA – se face tot prin pulverizare de substante pe baza de pulberi fosforice, pulberi care in contact cu apa se dizolva si se sparg astfel incat de cate ori se va spala vor fi reactivate, aceasta conducand la o remanenta destul de mare in timp (pana la 3 luni) folosindu-se impotriva tuturor insectelor (purici, tantari, viermi, gandaci, capuse, arahnide si alte antropode),precum si prin noile metode folosite in U.E.(nebulizare,ceata calda si rece,gazare,capcane,injectare de geluri speciale ,spray-uri profesionale, s.a.)
Insecticidele folosite sunt de ultima generatie ( a treia) si sunt produse de catre Frowein 808 – Germania (vezi site sectiunea Insecticide). Acestea pot fi ap[licate tot cu aparatura IGEBA)
CALCULATIA SUPRAFETELOR
La calculul suprafetelor pentru operatiunile de desinsectie si dezinfectie se va aplica un coeficient de 2,5 dat de Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare , prin Ordinul nr. 76 /1981, in care se regasesc tavanele, peretii despartitori, usile , caloriferele si altele, indiferent daca inaltimea este mai mare de 2,5m (sau mai mica), intrucat nu se trateaza numai colturile si pardoseala.
In cazul aplicarii de ceata calda sau rece se va calcula volumul spatiului ce urmeaza a fi tratat.
Operatiunile in prima faza se repeta la max. 18-21 zile din considerente pur biologice.
• DERATIZAREA – este folosita in combaterea rozatoarelor care, dupa cum se stie, in urma cercetarilor efectuate au o organizare foarte bine pusa la punct – fiecare colonie de rozatoare (soareci, sobolani) are in componenta masculi tineri,care dupa ce gasesc hrana îi aduc si pe ceilalti sa se hraneasca, drept pentru care s-au folosit substante care lucreaza in 5-7 zile prin coagularea sanguina (animalul, simtindu-se rau, se retrage in galerie si moare acolo, evitandu-se astfel aparitia de mirosuri in spatiile tratate.
Substantele folosite sunt, momeli raticide pe baza de cereale , carne, sange si grasimi animale care nu mucegaiesc, avand in componenta substantele active din generatia a treia (vezi site, sectiunea raticide).
Substantele se aplica in in statii de intoxicare a rozatoarelor pentru a se evita consumarea lor de catre animalele domestice.

 

Toate aceste lucrari se vor efectua conform legislatiei in vigoare (O.G. 536/1997, Legea 98, etc.) in baza unui contract pe minim 1 an , cu repetarea conform legii.
Dezinfectia si dezinsectia se vor efectua la intervale de timp conforme cu specificul activitatii dvs.,variind intre 1-3 luni (cnf. Cu metodologiile in vigoare)